Az Anyagi Biztonság Blogja

Megtakarítási tippek: A Borítékos Módszer

2023. február 07. 11:15 - Az én választásom

when_you_don_t_give_up_6.png

A borítékmódszer egy klasszikus pénzügyi tervezési módszer, amelynek lényege, hogy biztosítsa a pénzügyi függetlenséget, és megtakarításokat hozzon létre a mindennapi költségek kielégítésére. Ennek a módszernek a lényege, hogy havi szinten előre elosztod a pénzügyeid, és a bevételeidre eső bizonyos összeget egyenként elkülönítesz különböző kategóriákra, például lakbérre, élelmiszerre, szórakozásra stb.

A módszer lépései:

  1. Határozd meg a havi bevételedet
  2. Kalkuláld ki a havi kiadásaidat
  3. Oszd el a havi bevételedet a különböző kategóriákra, a szükséges költségekre és a megtakarításokra.
    Például: Rezsi, Hitel, Étel, Megtakarítás. Ezeket írd rá a borítékokra, és ha csak a nagy szükség nem kényszerít rá, ami ezekben a borítékokban van pénz csak is erre költs. Mindenkinek más a szükséglete, más az élethelyzete, más határoz meg minket, mindenkinek más a célja. Ha az a célod, hogy a nyugdíjas éveidre teszel félre akkor amíg nem találsz egy jó befektetési forrást erre a célra csinálj egy nyugdíj alapú borítékot, ha az a célod, hogy a hiteledet kifizesd akkor egy Hitel Kiegyenlítés borítékot. Ha egy új autóra spórolsz akkor egy Új Autó borítékot...
  4. Vezesd egy füzetbe havonta mennyit takarítottál meg a borítékokban, így egyre Motiváltabb leszel, hogy hónapról hónapra még többet takaríts meg és elérd az álmaid.

A borítékmódszer segítségével egyszerűen ellenőrizheted a kiadásaidat, megakadályozhatod a véletlen túlköltekezést, és fokozatosan megtakaríthatod a pénzed, hogy elérd a céljaid.

Ez a módszer egyszerű, hatékony és könnyen alkalmazható a mindennapi pénzügyi tervezésben. Könnyen követhető, és segíthet abban, hogy megértsd, hol vannak a pénzügyi lehetőségeid, és hol kell változtatnod a költekezési szokásaidon, hogy fenntartsd a pénzügyi egyensúlyt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2018043318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0