Az Anyagi Biztonság Blogja

7 egyszerű trükk, hogy olcsóbban vásárolj!

2023. május 01. 10:00 - Az én választásom

 7_egyszeru_trukk_hogy_olcsobban_vasarolj.png
A bevásárlás során spórolhatjuk meg a legtöbb pénzt, és a tudatos vásárlás kulcsfontosságú ahhoz, hogy minőségi termékeket vásároljunk, miközben pénzt takarítunk meg. Azonban a tudatos vásárlás nem jelenti azt, hogy le kell mondjunk a dolgokról, amelyeket szeretünk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, amelyek segítenek abban, hogy olcsón és okosan vásároljunk, és hogy ne kelljen lemondanunk semmiről. Ezek az egyszerű trükkök segítenek abban, hogy pénzt takarítsunk meg a bevásárlás során.
 

  1. Készíts bevásárló listát:
    Ha előre megtervezed, hogy mire van szükséged, akkor kevesebb esély van arra, hogy felesleges dolgokat vásárolj. Ezáltal pénzt takaríthatsz meg. Legyen egy lapod felfüggesztve a konyhádban, ha elfogy valami írd fel, ez nagyon jó megoldás, hisz mikor bevásárlásra kerül a sor azonnal tudni fogod mire van szükséged, és elkerülöd, hogy felesleges dolgokat vegyél, ami lehet a kukában landol.

  2. Használd az Internetet:
    Ahhoz, hogy tudd hol kapod meg a legjobb árban a vásárolni kívánt dolgaidat, használj internetet. Keress rá azokra a dolgokra, amikre szükséged van és meglátod, hol kapod meg legjobb árban. Ha multinacionális boltokba mész lapozd át az akciós újságjaikat, álltalába egymás mellett több ilyen nagy bolt van, így érdemes egy havi nagy bevásárlást tartani, ekkor pedig ellátogatni azokba a boltokba ahol kinézted az akciót. Ez lehet több időt vesz igénybe, de havonta egyszer érdemes egy napot erre szánni, hisz sok pénzt spórolhatunk.

  3. Használj Kuponokat:
    Sok bolt és online áruház kuponokat kínál, amikkel sok kedvezményt kaphatunk. Érdemes rendszeresen figyelni az akciókat és a kuponokat, és csak olyan termékeket vásárolni, amikre tényleg szükségünk van.

  4. Vásároljunk nagyobb csomagolásban:

    Nagyobb csomagolásokban általában olcsóbban jönnek ki az egyes termékek, például az étolaj vagy a rizs. Érdemes átszámolni melyik kiszerelésből jövünk ki jobban. Persze csak akkor érdemes nagyobb kiszerelést venni, ha hosszú szavatosság idejű termékekről van szó, vagy ami hamar elfogyna. De érdemes megnézni a kisebb termékekből is, hogy jönnél ki jobban, mert pl: Én sokszor járok úgy, hogy a kisebb kiszerelésű tejföl éppen olcsóbbra jön ki mint a nagyobb. Legyél tudatos e téren, nézd meg melyik termékkel jövünk ki jobban anyagilag.

  5. Vásároljunk online:
    Az online áruházakban gyakran találunk olcsóbb árakat, és a kényelmesebb is, hiszen nem kell otthonról kimozdulni a vásárláshoz. Érdemes azonban összehasonlítani az árakat, és figyelni a szállítási költségeket is. A másik jó dolog az online vásárlásban, hogy megúszod a tömeget és az impulzív vásárlást, így ha megvan a bevásárlólistád tényleg csak azt tedd a kosárba, amire szükséged van. Plusz még ha messze vannak tőled a boltok, spórolhatsz a benzinköltségen is.

  6. Fogjon össze a család:
    Főzzetek együtt minden hétvégén és ehhez vásároljatok közösen. Húst, zöldségeket, és olyan dolgokat, amik szükségesek olyan ételekhez, amiket szerettek vásároljatok közösen, mikor akció van nagyobb mennyiségben. Hétvégén főzzetek együtt, nagyobb mennyiségben. Így több napra van étel, mégis kevesebb energiát használtok, és segítetek egymásnak spórolni.

  7. Vásároljunk a piacról:
     A piacokon általában frissebb, szezonális és olcsóbb élelmiszerek kaphatóak, mint a szupermarketekben. Az egyenesen a termelőktől való vásárlás mellett az is előnyös, hogy a piacokon lehetőség van az alkudozásra, és így még tovább csökkenthetjük az árakat. Ha pedig nagyobb mennyiségben vásároltunk, még többet spórolhatunk. Pl: Ha van egy garázsunk ahol tudjuk tárolni ezeket a zöldségeket érdemes nagyobb mennyiségben venni krumpli, hagymát és olyan zöldségeket amik elállnak, amelyek pedig nem állnak el, feldolgozhatjuk és lefagyazhatjuk.

A fenti egyszerű tippek mindannyiunk számára hasznosak lehetnek, hogy pénzt takarítsunk meg a bevásárlás során. Ahhoz, hogy minél kevesebb pénzt költsünk, nem kell lemondanunk semmiről, csak tudatosnak kell lennünk, és olyan módszereket kell alkalmaznunk, amelyek segítenek abban, hogy ne vásároljunk felesleges dolgokat. A bevásárlólisták, az internetes keresés, a kuponok használata, a nagyobb csomagolások megvásárlása és az online vásárlás mind olyan módok, amelyek segíthetnek a pénzügyeink kezelésében. Ha pedig összefogunk a családdal és közösen főzünk, nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem együtt is lehetünk több időt. Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy az olcsó és okos vásárlás megszokottá váljon az életedben.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9418112866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2023.05.02. 13:45:33

A piac mindig dragabb!!!! Ott soha.

Burgermeister 2023.05.02. 14:21:11

Alkudozas:) jartal te mar piacon? na ez nincs.
Ez amugy vmi forditas?

Az én választásom 2023.05.02. 20:00:29

@Burgermeister: Attól függ melyik piacra mész, zsákos krumpli, és nagyobb tételek mindig olcsóbbak ott is, ami éppen idény zöldség.

Az én választásom 2023.05.02. 20:01:14

@Burgermeister: Te még nem alkudtál a románokkal piacon? :D Én szoktam. És ha nem egy zsák krumplit veszel hanem 5 öt, biztos engednek. ;)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0