Az Anyagi Biztonság Blogja

10 lépés, amit meg kell tegyél, hogy megszabadulj az adósság halmaztól!

2023. április 03. 21:44 - Az én választásom

white_no_two_snowflakes_are_alike_quote_facebook_cover_12.png

Az adósság sok ember életét megkeseríti. Én is, mint sokan mások ebben a cipőben járok, de elhatároztam, hogy minden áron megszabadulok tőlük. Ezért alakult ez a blog is, szeretném nektek bemutatni, mik azok, amik segíthetnek nekünk ebben. Ha te is adósság halmazban érzed magad, ne aggódj, mert van megoldás. Az alábbiakban 10 lépést mutatok be, amelyek segítenek elindulni az adósságmentes élet felé.

  1. Tervezd meg a kiadásaidat: Az első lépés, hogy tudd, mire költesz pénzt. Készíts egy havi költségvetés tervet, amelyben leírod az összes kiadást, amit havonta elköltesz. Ez segít abban, hogy átláthatóbbá váljon a pénzügyi helyzeted, és megtaláld a helyeket, ahol spórolhatsz. Ez a cikk segít ebben: Havi költségvetés tervezés 

  2. Csökkentsd a kiadásaidat: Ha már tisztában vagy azzal, hogy mire költesz pénzt, próbáld meg csökkenteni a kiadásaidat. Vizsgáld át a kiadási tervedet, és keresd meg azokat a helyeket, ahol spórolhatsz. 
    Ezek a cikkek segíthetnek neked: 
    10+Megtakarítási Ötlet, amit már most elkezdhetsz! 
    10 tipp közüzemi számlák csökkentéséhez 
    Hogyan Spórolj az Öblítőszeren?
    Hogyan Spórolj a Mosószerrel?

  3. Keress plusz bevételi forrásokat: Próbálj meg plusz bevételi forrásokat találni, hogy több pénzed legyen a kölcsönök törlesztésére. A Pénzkereseti_Ötletek  menüben találni is fogsz ötleteke. (Folyamatosan frissül)

  4. Fizesd időben a törlesztéseket: Legyél rendszeres a törlesztésekben. Ha kölcsönöket törlesztesz, akkor próbálj meg minden hónapban befizetni a minimális törlesztőrészletet, vagy ha lehet, akkor a teljes összeget.
    Én minden hónapban kifizetem a törlesztő részletet. Az a tervem, hogy a +Bevételből először kifizetem az áruhiteleimet, ezek kisebb hitelek, kisebb célok hamarabb meg tudom valósítani. És keresem a lehetőséget, amely segít kifizetnem a jelzáloghitelem. Ehhez is +bevételre lesz szükség.

  5. Keress olcsóbb alternatívákat: Keress olcsóbb alternatívákat a dolgokra, amikre pénzt költesz. Pl: sok márkás étel megvásárolható más márkaként, és a különbség nem sok. Pl: Ha szereted a szalámikat vagy sonkákat, parizereket figyeld a nagyobb tömbös kiszereléseket, ezek álltalában sokkal olcsóbbak. Ha nem tudod, úgy felszeletelni érdemes egy szeletelő gépre is beáldozni. Hamar behozza az árát. De ha szeretsz otthon a konyhában tevékenykedni érdemes kipróbálni recepteket, otthoni sonka főzéssel pl sokat spórolhatsz. Mi a családdal így spórolunk: Itthon készítünk házi füstölt sonkát, nagy a mennyiség? Fagyaszd le! Itthon főzöm a mosószert és az öblítőt. Vettünk egy joghurt készítő gépet, itthon készítjük el a joghurtot. Közösen vettünk egy tészta készítő gépet és itthon készítjük el a tésztát. (Ez mivel glutén érzékeny vagyok én is és lányomnak is így kell étkezni még jobb és olcsóbb megoldás) Ezekkel az itthon készített dolgokkal nem csak spórolsz, de egészségesebben is élsz majd. 

  6. Használj készpénzt: A készpénzhasználat segít elkerülni a hitelkártya használatából eredő adósságokat és azt is segíti, hogy jobban megértsd, mennyit költesz. Állíts be heti vagy havi költségkeretet, és tartasd magad hozzá. Ebben segíthet ez a Megtakarítási tippek: A Borítékos Módszer

  7. Keresd  mellékállást: Ha az adósságaid magasak, akkor fontolóra kell venned a mellékállás lehetőségét. Keress olyan munkát, amelyet otthonról is végezhetsz, vagy olyat, amely kiegészíti a jelenlegi állásodat.

  8. Értsd meg az adósságodat: Ismerd meg az adósságaidat, azok kamatát, törlesztőrészleteit és az esedékességi dátumokat. Rendszeres időközönként nézd át az adósságaidat, hogy tisztában legyél azzal, hogy hol tartasz.

  9. Fizess előre: Ha van rá lehetőséged, akkor fizess előre a számláidra, hogy elkerüld a késedelmi díjakat és kamatokat. PL: Ha megteheted jelzáloghiteledbe egy évbe egyszer ingyen törleszthetsz Xösszeget, ezt használd ki. Áruhitelekbe előre akár több csekket is kifizethetsz, ha adódig +bevételi lehetőséget, használd fel ide.

  10. Összegezd a szolgáltatásokat, amiket igénybe veszel: Nézd meg az összes szolgáltatót akinél vagy, tv, telefon, internet, biztosítás.... Tudd meg, melyik mikor jár le, ezt jegyezd fel. És ha úgy érzed valamelyik szolgáltatásért túl sokat fizetsz vagy egyszerűen nincs rá szükséged, akkor azt mond fel és keress egy jobb ajánlattal rendelkező szolgáltatót. Én is ezt fogom most tenni, hamarosan lejár a telefon előfizetésünk és keresni fogok egy jobb lehetőséget, de már feljegyeztem, hogy mikor jár le a tv hűségidőnk is, nem nézünk tv - ét, egyáltalán, csak internetre van szükségünk, így azt is, amint lejár le fogom mondani, így sok pénzt fogok spórolni. Vizsgáld meg te is a háztartásodban vajon ténylegesen mire van szükség, és amire nincs azt mond le vagy kutass egy jobb ajánlatért egy másik szolgáltatót, ha van.


Az adósság elkerülése az egyik legjobb módja a pénzügyi szabadság elérésének. A fenti lépések segíthetnek elérni, hogy megszabadulj az adósság halmaztól, hogy az adósságok ne korlátozzák a lehetőségeidet és ne  stressz határozza meg az életed. Ne felejtsd el, hogy az adósságok kezelése hosszú távú folyamat, amely türelmet és elszántságot igényel, de megéri az erőfeszítést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1518093812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0