Az Anyagi Biztonság Blogja

10+Megtakarítási Ötlet, amit már most elkezdhetsz!

2023. március 01. 13:01 - Az én választásom

when_you_don_t_give_up_10.png

Ötleteket keres, hogyan lehet pénzt megtakarítani? Most összeszedünk párat, hogyan is lehetne otthon pénzt megtakarítani. Nagyon sok módja lehet ennek, mindenkinek más a célja a pénzmegtakarítással, de mindenképp érdemes időben elkezdeni. Tarts velünk!

1. Húzd ki a felesleges elektronikus dolgaidat és fizess kevesebb áramot.
Ha napközben dolgozol, vagy nem vagy otthon ne felejtsd a töltőn a laptopot, a telefont, bekapcsolva a számítógépet. Esetleg húzd ki a wifit, és minden olyan áramot ami feleslegesen világít, a konnektorokban a billenő kapcsolókat. Ezzel pénzt spórolhatsz az áram számlán, ha kevesebbet használsz kevesebbet is kell fizetni.


2.Cseréld le az autód kerékpárra.
Ez a tipp természetesen csak akkor működhet, ha a munkahelyed a közelben van. Ha egy várossal odébb dolgozol, akkor természetesen muszáj az autóba beülni ha még busz sem megy arra. A kerékpározás jó testmozgás, jót tesz neked és a mai benzin árak mellett rengeteget spórolhatsz. De még a busz bérleten is érdemes elgondolkodni a munkáltató 80-90% - át visszatéríti a bérletednek így több pénzt spórolhatsz a benzinen, mert jelenlegi árak mellett a benzin visszatérítés 3-4 szeresét is elkölthetted tankolásra.


3.Főzz otthon mosószert.
Erről már írtam egy cikket az oldalon, hogy milyen jó dolog otthoni mosószert főzni, és vannak boltok ahol minden alapanyagot beszerezhetsz és még Cashback visszatérítést is kaphatsz. A mosószerek is egyre drágábbak mint minden, főleg egy gyerekes családba ahol szinte naponta kell mosni ez nagyon jó ötlet a megtakarításra. De aki drága hipoallergén mosószereket vett eddig ez annak is nagyon be fog válni. Nincs tele sok kemikáliával így egészségesebb is. Ugyan erre az ötletre hoztam egy öblítő receptet is, én már csak így mosok egy éve és nekem nagyon bevált. (a házi öblítőtől persze nem lesz olyan erős a ruha illata, én a ruhák közé a dobba is szoktam tenni, így nekem illatosabb, de biztosan egészségesebb)

->Hogyan Spórolj az Öblítőszeren?

->Hogyan Spórolj a Mosószerrel?


4.Használd ki a Cashback erejét!
Ajánlanék ehhez egy oldalt, közel 400 webshoppal állnak kapcsolatban. 2012 óta működik, nekem is már régóta fizet. Ha gyerekeknek ruha kell én a Sinsayen szoktam rendelni innen 5% visszatérítést kapunk. De vannak olyan boltok ahol akár 10% - ot is visszakaphatsz a vásárlásodból. De ha vitaminokra van szükséged, vagy ruhákra, kozmetikumokra itt mindent megtalálsz, ccc, AbaoutYou,Sinsay,Notino...  Tervezd meg a nagyobb bevásárlásokat, én is ha pár havonta elfogynak a kozmetikumaim, vagy vitaminjaink.... egyszerre többet veszek így spórolok a postaköltségen és a Refundón keresztül még pénz visszatérítést is kapok. De még sok egyéb bevételi forrást ad a Refundo. Nézd meg te is. Refundo: https://www.refundo.hu/?ref=197643


5.Vásárolj és adj el használt ruhád.
Nagyon sok helyen vannak használt ruha boltok, főleg a kisgyerekeknek lehet nagyon jó szinte alig használt ruhákat kifogni. Hisz ők szinte át nővik a ruháikat. Ezekben a boltokban szokott lenni egy-két nap mikor még alacsonyabbak az árak. Érdemes ilyenkor benézni ezekre a helyekre, sose lehet tudni milyen klassz ruhákat találsz majd. Vannak bizományi boltok ahová beviheted használt ruhád, ha nem akarsz magad bajlódni az eladásukkal, de felteheted azokat a ruháidat amiket gondolsz a Marketplacre,Jófogásra,Vaterára és eladhatod saját magad. Így akár egy másik ruhádnak az árát meg is keresheted amire vágynál.


6.Használj vízszűrőt ásványvíz helyett.
Ha te sem bírod a csapvizet, de szeretnél egészségesebben élni és több vizet fogyasztani ajánlom akár egy kancsós vízszűrő beszerzését. A palackozott vizeken így sokat spórolhatsz. És ha a Refundón keresztül vásárlod meg ez a két oldal Cashback visszatérítést is ad neked.  Refundo: https://www.refundo.hu/?ref=197643
kepernyokep_2023-03-01_080536.jpg

7.Ültess otthon.
Akár panelban élsz és van erkélyed, akár csak egy kis kerted van és kevés időd pár dolgot mégis érdemes ültetni amik könnyen megteremnek és ezzel is rengeteget spórolhatsz.
Pl: paradicsom, paprika, erős paprika, krumpli, uborka.... A választék határtalan.


8.Fektess be egy tészta készítő gépbe.
Igen ezek a gépek sajnos nem olcsók, de mégis érdemes befektetni egy ilyen gépbe, főleg ha nagy a család. Akkor esetleg közösen is megvehetitek, vagy részletre is megéri, mert bőven behozza az árát egy év alatt, mikor 1kg tészta lassan 2-3000ft-ba is kerül. Mi is így tettünk, közösen vettük meg karácsonyra és olyan jó, hogy bármikor finom tésztát ehetünk. A gyerekek is nagyon szeretik a tésztát, és aki pedig glutén érzékeny annak még jobban megéri, nekem is sajnos ezzel gondom van, ezért nem is vettem ilyen tésztákat, mert a legtöbb bolti tészta ami kicsit szénhidrát barátabb az vagy tele van szójával vagy ehetetlen. Én azóta Szaffis lisztből készítem magamnak a tésztát, nagyon nem bántam meg. Figyeljétek az akciókat és akkor érdemes ezt átgondolni. Philips gépet ajánlom, érdemes olyat választani aminek belül fém az alkatrésze és nem műanyag, mert az strapabíróbb.


9.Válts életmódot: Böjtölj.
Ez persze nem mindenkinek megfelelő életmód. Nekem igen. Nagyon sok jótékony hatása van a Böjtölésnek, ezt sok tanulmány is alátámassza. Ajánlom 
Böjt Evés Ismétlés című könyvet - Gin Stephenstől. Az időszakos böjt segít abban, hogy kevesebbet egyél ez által az ételen spórolhatsz pénzt. Vagy ha nem is költesz kevesebbet, de minőségibb ételeket ehetsz, vagy jut több pénz a táplálék kiegészítőkre.


10.Gyűjtsd a kuponokat és vásárolj többet az akciós dolgokból.
A Tesco, Penny, Lidl, Spar,Coop,DM és még biztos sok más bolt van, amely  pontokat ad vagy kuponokat amikkel időnként olcsóbban vásárolhatsz. Ha valamilyen tartós ételből vagy háztartási cikkből akció van, és jóval olcsóbb mint amennyiért venni szoktad érdemes nagyobb tételben bevásárolnod. Ez most az egyik legjobb befektetés, hisz egy hónap múlva nem tudhatjuk mennyire emelkednek majd az árak. És azért egy karton befőttön, ha csak darabján 100ft - ot fogtál az is nagy megtakarítás. Főleg ha egy hónap múlva mondjuk dupla árba vehetnéd, amit már sajnálsz rá, így nem veszed meg és nem ehetsz. Írd fel mik azok a háztartási cikkek és tartós élelmiszerek amiket szívesen látnál a kamrádban, ha több is lenne otthon, tedd ki jól látható helyre, nézegesd az akciós újságokat és amit érdemesnek találsz azt vedd meg. Nem kell azért mindent megvenni ami akciós, csak amit tényleg el is fogy a következő egy évben, mert szeretetiek. PL: kukorica konzerv, bab konzerv, mosogatógép kapszula, wc papír....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr218061084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0