Az Anyagi Biztonság Blogja

7 Titkos Módszert a Pénz Megtakarításra

2023. május 09. 14:05 - Az én választásom

 7_titkos_modszert_a_penz_megtakaritasr.png

Ma olyan módszereket fogunk felfedni, amelyek segítségével könnyedén megtakaríthatunk pénzt és hosszú távon gyarapíthatjuk vagyonunkat. Ezek a praktikus tippek mindennapjainkat gazdaságosabbá és tudatosabbá tehetik.
Íme 7 hatékony módszer:

 

  1. Automatikus megtakarítás: Állíts be egy automatikus átutalást a bankszámládról egy megtakarítási számlára minden hónapban. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal eltegyük egy kis összeget, mielőtt kiadnánk a pénzt más dolgokra. A kis összegek is jelentős megtakarítást jelenthetnek hosszú távon.
    Ehhez ajánlom a Revolut számlát. a Revolut számlán akár nyithatsz egy széfet is, amelyet megtakarítási számlaként használhatsz és automatikus átutalást is tudsz rajta beállítani. Ez a széf azért is jó, mert akár többet is létrehozhatsz, és ha úgy adódik bármikor kiveheted!

    344431280_2574439576065303_5943191647719384545_n.jpg
    (Ha szeretnél egy kis pénzt is keresni és még nincs Revolut számlád én segíthetek neked, keress meg emailen: anyagibiztonsagblog@gmail.com

  2. Tudatos pénzkezelés: Ahhoz, hogy a céljaidat elérd nagyon tudatosan kell kezelned a pénzügyeidet. A pénzügyi siker alapja a tudatos pénzkezelés. Készíts költségvetést, és tartsd be azt szigorúan. Ebben segítségedre lehet ez a cikk: Havi költségvetés tervezés
    Nagyon fontos, hogy átlásd a havi kiadásaidat, ami pedig felesleges arra ne adj ki pénzt, inkább azt a pénzt küld el a megtakarítási számládra. Sok kicsi sokra megy!

  3. Költségvetési trükkök és kihívások: Ismerd meg a költségvetési trükköket és kihívásokat, amelyek segítségével hatékonyan takaríthatsz meg pénzt: 

    1. Állíts be egy "no-spend day" vagy "no-spend week", amikor semmire sem költesz. 

    2. 30 napos kiadásmentes kihívás: Fogadd el a 30 napos kiadásmentes kihívást, amikor megpróbálsz egy hónapig semmire sem költeni az alapvető szükségleteken kívül. Ez azt jelenti, hogy csak az élelmiszerre, lakbérre és más alapvető számlákra költesz. Ez a kihívás segít tudatosítani a felesleges kiadásokat és erősíti az önuralmat a vásárlások terén.

    3. Spórolós heti menütervezéssel: Készíts heti menüt a családod számára és vásárolj be a hét elején az alapanyagokból. Célod az legyen, hogy a lehető legkevesebb pénzt költsd el a bevásárlásokra, miközben változatos és tápláló ételeket készítesz. Ezzel a kihívással nem csak Pénzt hanem Időt is spórolhatsz, amellett, hogy egészségesebben étkezel! Így kevesebb időt kell töltened a konyhában, amit más hasznos elfoglaltsággal is tölthetsz, pl: kihasználhatod a felesleges időd és tölts ki kérdőíveket, amelyekkel +bevételt szerehetsz:
      - Egy új kérdőíves oldal, amely fizet! 
      2 Online kérdőíves oldal,ami fizet!

    4. Készpénzes kihívás: Állíts be egy havi készpénzkeretet különböző kategóriákra, például élelmiszer, szórakozás vagy ruházat. Vegyél ki ennyi készpénzt a bankból, és használd azt a hónapban. Ez a módszer segít abban, hogy könnyebben nyomon követhesd a kiadásaidat, és ne lépd túl a meghatározott kereteket.
      Ebben segíthet ez a cikk: - A Borítékos Módszer

    5. Kreatív takarék doboz/üveg: Készíts saját takarék doboz/üveget, amelyeket különböző célra szánva töltögethetsz pénzzel. Például, készíthetsz egy utazási takarék dobozt, ezt dekorálhatod annak a helynek a képével, ahova el szeretnél jutni, írd rá mennyi pénzre van szükséged, vezesd is egy füzetben vagy a dobozban egy papíron havonta mennyit sikerült félretenned, így látod mennyi pénz kell még az utazásodhoz, ami motivál, hogy még többet tegyél félre. Vagy amire szükséged van, egy vágyott tárgyra vagy akár csak egy vészhelyzeti tartalékra, ez a te céljaidtól függ, ez motiválhat, ha látod, hogy egyre közelebb kerülsz a célod felé.

    6. Energiahatékonysági trükkök: Keresd azokat a módszereket, amelyekkel csökkentheted az energiaszámláidat és pénzt takaríthatsz rajta. Például, mosd alacsony hőfokon a ruhákat, kapcsold ki a készülékeket, amikor nem használod őket, cseréld le az izzóidat...
      Ebben a cikkben találsz pár jó ötletet: 10 tipp közüzemi számlák csökkentéséhez

    7. Kuponvadászat kihívás: Egy kihívási ötlet, hogy minél többet takaríts meg vásárlásaidon a kuponok és kedvezmények segítségével. Próbálj meg egy hónapban csak ilyen kuponokkal vásárolni! Figyeld az online és nyomtatott kuponszóró helyeket, illetve regisztrálj a különböző üzletek hírleveleire, hogy értesülj a legújabb akciókról és kuponokról. Pl: Spar újságokban 20% - os kuponokat keresd, ha az ismerőseidnek nincs szükségük rá kérd el tőlük, vagy ha találsz olyan helyet, ahol több ilyen újságot elvihetsz használd ki. Egy vásárlásnál 8db kupont lehet felhasználni jelenleg (8db termékre), az értékesebb termékeket vedd meg akkor itt és használd ki ezeket a kuponokat. (Ha te tudsz hasonló kuponokról írd meg kommentben!)
      Használd ki a cahsback portálokat, mint pl: A Refundo! A Refundo egy olyan Cashback portál, ahol több mint 300 webshop található, köztük Sinsay, CCC, AbaoutYou... Ha innen szeretnél ruhákat vásárolni akkor érdemes kihasználni és 5-10% visszatérítést kapsz, amit bankszámládra kiutalhatsz!

  4. Tervezett vásárlás és lista: Mindig tervezd meg a vásárlásaidat, és készíts bevásárlólistát. Így elkerülheted az impulzusvásárlásokat és a felesleges kiadásokat. Legyél nagyon fegyelmezett és tartsd magad a listádhoz. Jó ötlet kihelyezni a konyhába egy elfogyott táblát, és ha valami elfogy csak felírni és máris tudod mi az amire szükséged van. E mellé  még gyűjts a kuponokat és használd fel, ha olyat kell vásárolnod. Már mindegyik boltnak vannak kuponjai: Spar 20% os kuponok, egyszerre 8 db-ot is felhasználhatsz, lidl applikáció, tesco kuponok..... 


  5. Ebéddoboz-megoldás: Vegyél magaddal vihető ételes dobozokat. Ebbe csomagolj ételt magadnak a munkahelyedre vagy a gyermekednek az iskolába. Ha otthon főzöl nagyobb mennyiségben és azt csomagolod be, nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hanem egészségesebb és ízletesebb ételeket is fogyaszthatsz. Vannak olyan ételek, amelyeket le is fagyaszthatsz, így csak elő kell venned és másnap elfogyasztanod.


  6. Mondj le a szolgáltatásokról: Nézd át otthoni internet-, telefon- és televíziós szolgáltatásaid díjait. Ha hamarosan lejárnak, gondold át, hogy tényleg szükséged van-e erre a szolgáltatásra. Nézel annyit televíziót, hogy megérje kifizetni azt a havi x költséget? Jelenleg a válság miatt szinte minden szolgáltató emelt a díjain 15%-kal. Emiatt érdemes elgondolkodni, hogy tényleg szükségünk van-e ezekre a szolgáltatásokra?
    Nézzük a TV nézést: Ha te sem szereted, hogy tele van reklámokkal és inkább online vagy letöltöd a filmeket és azokat nézed, akkor teljesen felesleges a tv szolgáltatást kifizetned. Viszont ha mégis szükséged lenne ilyen szolgáltatásra, gondolkozz el egy Stream szolgáltatón, mint pl: netflix, Disney.... Valószínűleg fele annyiba kerülne és sokszor akciók is vannak.
    Nézzük a telefon és internet szolgáltatásokat: Erre mindenképpen szükségünk van, de a telefonnál sokszor nem is használjuk ki az adott tarifánkat, egy szóval feleslegesen van. Internetre is mindenkinek szüksége van, de most nagyon drágák lettek ezek a szolgáltatások is. Viszont van egy megoldás, hogy még egy kis pénzt is keress azzal, hogy használsz telefon és internetet. Nézd meg, hogyan itt: onlinemunka 
    Ha kiszámolod bőven a felére is le tudod csökkenteni ezzel a számláidat, ami havi szinten nem kevés megtakarítást jelent.

  7. Építs fel egy vésztartalékot: Egy váratlan kiadás könnyen megboríthatja a pénzügyeidet. Próbálj felépíteni egy vésztartalékot, amelyre szükség esetén támaszkodhatsz. Az ideális a 3-6 havi kiadásodnak megfelelő összeg.
    Ebben segítségedre lehet ez a cikk: Miért van szükség vészhelyzeti tartalékra? Hogyan indíts el még ma?



Remélem, hogy ezek a hatékony módszerek segítségedre lesznek abban, hogy könnyedén megtakaríts pénzt és hosszú távon gyarapítsd vagyonodat. Ne feledd, hogy az apró lépések is jelentős megtakarítást eredményezhetnek hosszú távon. Az idő telik így is úgy is, legyenek céljaid és minden sikerülhet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4818120004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0