Az Anyagi Biztonság Blogja

Havi költségvetés tervezés

2023. március 16. 18:27 - Az én választásom

white_no_two_snowflakes_are_alike_quote_facebook_cover_4.png

A havi költségvetés tervezése lehetővé teszi számunkra, hogy átlássuk a bevételeinket és kiadásainkat, és jobban irányítsuk pénzügyeinket. Íme néhány lépés, amelyek segítségével könnyen elkészíthetjük a havi költségvetésünket:

  1. Az első lépés a bevételek áttekintése. Vegyük figyelembe az összes jövedelemforrásunkat, például fizetésünket vagy bármilyen más bevételt, amelyet rendszeresen kapunk.

  2. Vegyük figyelembe az összes kiadást, amelyeket rendszeresen ki kell fizetnünk, például a albérlet, az áram- és víz számla, a fűtésszámla, az internet és telefonszámla, a TV-előfizetés stb....

  3. Tervezzük meg az egyéb költségeket, amelyek változóak lehetnek havonta, például az élelmiszer és a ruházat költségeit. Az előző hónapok adatainak alapján becsülhetjük, hogy ezekre mennyit kell költenünk havonta.

  4. Vegyük figyelembe a megtakarítási célokat is. Határozzuk meg, hogy mennyit szeretnénk havonta megtakarítani, és ezt vegyük fel a költségvetésünkbe.

  5. A tervezés során a költségeket csoportosítsuk kategóriákba, például a lakhatási költségek, élelmiszer, autó kiadások, hitelek...

  6. Ha elkészült a költségvetésünk, akkor nyomon követhetjük a kiadásainkat és bevételeinket. Használjunk ehhez egy füzetet, vagy ha szeretnéd egy applikációt.

  7. Rendszeresen ellenőrizzük a költségvetést. Az előző hónapok adatainak alapján javíthatunk a terveken, és beállíthatjuk a költségvetést úgy, hogy minden fontos költség fedezve legyen.

  8. Minden plusz bevételt vezessünk fel a költségvetésünkbe, pl: Ha kérdőíveket töltesz ki és innen kapsz + jövedelmet, vezesd fel. Így átláthatod, hogyan tudsz még több + bevételre szert tenned, mivel érdemes foglalkoznod.
    - A Pénzkereseti Ötletek menüpontban folyamatosan frissítem azokat az ötleteket, hogy mivel lehetne +Pénzt keresni. Nézz szét te is!

  9. Legyünk tudatosak a kiadásaink terén. Keressük azokat a területeket, ahol csökkenthetjük a költségeinket, például a bevásárlás megtervezésével is sok pénzt spórolhatsz. A Megtakarítási Tippek menüben pedig még több tippet találsz, mivel tudod gazdaságosabbá tenni a háztartásod!

  10. Készíts Vészhelyzeti Tartalékot. Ez azért fontos, mert lehetnek váratlan kiadásaid az életben. és ha nincs tartalékod, jó eséllyel még nagyobb adósságba keveredsz, hogy fedezni tudd a költségeid.
    Hogy, hogyan kezdj neki a vészhelyzeti tartalék kialakításának? Azt ebben a menüben taglalom: Katt

  11. Összefoglalva, a havi költségvetés tervezése segítséget nyújt abban, hogy átláthatóbbá tegyük pénzügyeinket, és hatékonyabban irányítsuk kiadásainkat. Az előző hónapok adatainak felhasználásával készíthetünk egy valósághű költségvetést, és rendszeres nyomon követésével javíthatjuk a pénzügyi helyzetünket. Ha ragaszkodunk a költségvetésünkhöz, és tudatosak vagyunk a kiadásaink terén, akkor jobb eséllyel élhetünk pénzügyi stabilitásban és biztonságban.

 

koltsegvetes1.jpg

        Szeretnél egy egyszerű nyomtatható költségvetés tervezőt?  Ebben a csomagban 3 féle egyszerű tervezőt készítettem neked. Az egyik oldalra írhatod a Kiadásaidat, a másik oldalra a Bevételeidet, van még egy kis hely a Megtakarításaidnak is és jegyzeteknek, ebből akár egy kis könyvet is készíthetsz. Én jobban szeretem papíron látni a költségvetésemet, így jobban átláthatóbb.

Havi költségvetés tervező:
Töltsd le itt: Letöltés
(Ha gond lenne a letöltéssel kérlek írj nekem, hogy segíthessek: anyagibiztonságblog@gmail.com)
Letöltési Útmutató: Katt

 

Hasonló hasznos cikkek: 
52 hetes kihívás - Az Anyagi Biztonság Blogja
Ajándék Letölthető Költségvetés Tervező - Az Anyagi Biztonság Blogja





      Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le soha a friss tartalmakról!

powered by TinyLetter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr218073204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0