Az Anyagi Biztonság Blogja

Ne dobd ki a banán héját! Hasznosítsd a növények táplálására!

2023. április 17. 12:39 - Az én választásom

ne_dobd_ki_a_banan_hejat_hasznositsd_a_novenyek_taplalasara.png


Szeretsz otthon kertészkedni? Akár palántákról van szó, akár virágokról mindig jó, ha tudatosan és egészségesebben próbáljuk meg őket nevelni. Azonban ahhoz, hogy egészséges növényeink legyenek, szükség van a megfelelő tápanyagokra is. Szeretnél egy olcsó és hatékony tápoldatot, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz? Akkor próbáld ki ezt a receptet, amihez csak egy pár banánhéjra van szükséged!

 

Miért hasznos a banánhéj?

A banán héja tele van olyan tápanyagokkal, mint a kálium, a foszfor, a kalcium és a magnézium. Érdemes tehát inkább a héjat is felhasználni, ahelyett, hogy kidobnánk az értékes anyagokat.

Hogyan készítsd el a tápoldatot?

Nem kell semmi különlegeset tenned, csak két banánhéjat egy befőttesüvegbe helyezni. Az üveget fel kell tölteni vízzel, majd lezárni és két napig állni hagyni. Ezután az oldatot leszűrhetjük, és készen is áll a tápoldatunk!

Hogyan használhatod a tápoldatot?

Használat előtt mindig alaposan össze kell rázni az üveget, majd az oldatot vízzel hígítva öntsd a növényeidre. Fontos, hogy ne használj túl sokat belőle, mert a növények túlzott tápanyagbevitelének negatív hatásai lehetnek. Általában hetente egyszer vagy kétszer elegendő alkalmazni a tápoldatot, az eredmény pedig garantáltan látható lesz.

Ahogy láthatod, az otthon készült tápoldat elkészítése nem csak könnyű és olcsó, de környezetbarát megoldás is. Így nem csak a növényeidnek teszel jót, hanem a Földünknek is. Próbáld ki te is ezt az egyszerű, mégis hatékony receptet, és nézd meg, hogy mennyire hatékonyan tudod táplálni növényeidet! Én is kipróbáltam és tényleg nagyon hatásos!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyagibiztonsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr818104254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-8034842635222120, DIRECT, f08c47fec0942fa0